Brynulf Silverstop

Description:

CM4ZumH.jpg

“Alice och Jonathan lyssna på mig! Ni ska börja gå i skolan, studera hårt, ta hand om varandra och en dag bota Fantasycanser.”

Djupt inne i Bel Garoms gruvor hittar du Silverstopet världens bästa lilla taverna alltid fylld av skratt och sång. Men du hittar också gudinnan Berrona Truesilvers allra trognaste trognaste tjänare Brynulf Silverstop, en dvärg med ett mål att få alla att må så bra som möjligt så ofta som möjligt. beväpnad med Hammare Sköld och en obotlig optimism.

Bio:

Bel Garom är en halvstor gruvstad i norra delen av kulldvärgarnas highlands. En stad där den härjade befolkningen sliter i koppargruvan bara för att fylla dom högre klanernas kistor guld, silver och ädla stenar. Men den lilla betalning som gruvarbetarna lyckas få över efter en hård dag i gruvan spenderar dem mer än gärna på världens bästa värdshus/arbetarcafé Silverstopet.
Varje kväll är Silverstopet fyllt av sång, glädje mat och dryck. Och det händer alltid något nytt och spännande.
Kanske har gamle grusnäve lyckats ragga upp en vacker liten halfling?
Kanske kommer alven Frugil och hans handleskompanjoner och berättar historier om sina äventyr i den oändliga skogen?
Kanske berättar halvorken Dagobert Dolktand rövarhistorier om hur han på egen hand lyckades dräpa en drake?
Vem vet man kan kanske till och med få se en dragonborn sorcerer klämma i sig två påsar med magiska svamp och fråga sig hur han ska ”Keep on Wizarding”?
Det enda som är säkert, är att för många är Silverstopet inte bara ett värdshus, utan som ett andra hem för dem som är trötta och uttråkade.
Silverstopet drivs och kommer alltid drivas av familjen Silverstop, en respekterad ätt som är kända för sin legendariska förmåga att brygga öl (hemliga ingrediensen? såklart kärlek).
Och det var bakom den här bardisken som Brynulf Silverstop tog sina första steg på en resa som han senare berättat hundratals gånger för Silverstopets glada besökare.
I Bel Garom så dyrkas dom gamla dvärgagudarna med dvärgfadern Moradin i spetsen.
Men för släktet Silverstop har alltid hans brud Berronar Truesilver stått extra högt i kurs.
Som dvärdguden för hem, helande och säkerhet så valde hon att vaka över klanen Silverstop och alltid för deras mjöd söt, stark och värmande.
Redan vid ung ålder så fick Brynulf jobba bakom disken på Silverstopet, men det var inte för än hans bästa kund och vän Gunnar Gnejs (en gammal dvärg som vig hela sitt liv åt att tjäna dvärggudarna) gick bort som han bestämde sig för att tjäna Berronar Truesilver och skaffa sig några egna historier att berätta för Silverstopets besökare, för vad är väl egentligen en dryckeskamrat utan egna äventyr att berätta om?
Beväpnad med en hammare klädd med klanen silverstops märke och en sköld som bär Berronar Truesilvers emblem och kanske framför allt en lust för äventyr, välvilja och ett leende på läpparna ska han bekämpa all världens ondska och försöka få alla att må så bra som möjligt så ofta som de kan!

Brynulf Silverstop

stål eld och blod jonasdavidsson91