Matressh - den gröne

Description:

Dragonborn3.png

“DU SKA BRA HÅLLA KÄFTEN!”
– Sagt av Matressh till en vakt när han satt fängslad i Norra tornet på Ekenborg slott

Matressh rör sig lätt bland så väl bonde som kung men har en tendens till att vara så rak och ärlig, mycket tack vare hans stadiga men likväl hälsovänliga diet av magiska svampar, att han ibland kan ses som burdus men som en allmänt chill drakdude. Besitter även en barsk sida med föga tålamod till dumheter. En skicklig diplomat som inte är rädd för fisticufs när den andra parten är uppenbarligen för korkad för att ens förstå att han har rätt. En följare av magin i världen

Bio:

Matreesh’s historia var en underlig sådan. Och den börjar i en mörk del av den oändliga skogens sump marker. Långt från dragonborns hem i Abeir, snubblar en gammal snarstucken wizard som valt hermit livet för att studera sina krafter och dess hemligheter, över en fasanfull syn. En konvoj’s läger av drakfödda slaktade. Bland skräcken framför sig hörde han längre ner från lägret vid bäcken ett lågt väsande och raspigt morrande som lät som ett rop efter hjälp. Nere vid bäcken ser han en grönfjällad drakfödd kvinna med en kobolt liggandes över henne.
Det svarta blodet och det röda blandas ut i bäckens porlande strömmar för att sedan försvinna som en kommentar av livets flyktighet. Han tar sig närmre och ser att hon är stucken av koboldens spjut men hon fick besten med sin dolk samtidigt. I vattnet ser han ett bylte hon verkar ha skyddat med sin kropp. En Drakfödd unge som han uppskattade inte mer än 3 år gammal från vad wizarden kunde komma ihåg från beskrivningar från hans studier när han ännu studerade i empiret. Det blandade blodet rinner hos honom innan det når bäcken. Den grånade trollkarlen tvättar av honom och ser att han bär samma färg som sin mor. Trollkarlen tar hem honom till sig bort från denna scen.
Åren går matreesh växer i sitt folks sedvanliga takt. Han lever och studerar med hermiten under åren. Han studerar magin och naturlivet vid sitt hem. Vid 13 års ålder visar matreesh tecken på att en natur född sorcerers kraft växer inom honom. Hans naturliga talang gick inte att förneka samtidigt som hans kropp styrka växte i den vilda skog dom levde i. Med hjälp av sin mentor lär han sig hur han kontrollerar sin kraft så den inte kontrollerar honom.
Vid 15 års ålder introducerar hans mentor honom till vad hermiten lämnade världen för att studera här ute i vildmarken. Han berättade med tungt hjärta sin tjänst till Kaiser söze som evocation war mage. Hundratals hade känt den brinnaden smärtan av hans arcaniska eld. I åratal hade han studerat magin och alkemi för att förbättra sig själv och hjälpa andra bara för att bli en soldat som mördade i en grym mans namn.
Han lämnade det livet bakom sig och flydde in i skogen. Han vägrade se sin magi som nått smutsigt det måste finnas en meningen i det hela! Det var här han plockade upp en påse med torkade svampar. "Lösningen finns i magin. Och det här hjälper oss se magin och deras sätt att flyta genom världen.
“Det är här jag förstod,” sa wizarden med ett snett leende " jag förstod oavsett vad, i just gotta keep on wizarding!" “Vad betyder det din gamle get?” frågar matreesh. “Tugga i dig två nu och du kommer förstå när magin är redo att tala till dig” den natten spenderade dom under stjärnornas ljus och såg magin i världen ihop och vad som är möjligt att uppnå. Dom drakföddas nästan instinktiva drivkraft till att förbättra sig tändes inom matreesh. Han skulle bemästra magin inom sig och se världen.
I 5 år till växer matreesh upp och studerar magin med sin mentor. Han gör framsteg var dag och är en framstående magiker. Han känner sig lugn och avslappnad i sitt liv men känner hur äventyret kallar honom. Nu 20 år gammal kan han knappt förneka den längre.
Men hans mentor är nu gammal och svag. Han stannar med honom till slutet. Vid hans bädd sitter dom och dricker svamp teet matreesh här bryggt för att lindra hans smärta. Hans mentor ser på honom. “Jag har inte lång tid kvar jag har sett det i magins flöde. Jag vill att du ska veta att du har gjort den här gamla geten stolt. host Fortsätt följa magin. Lyssna på den. Hitta flödet. Keep on wizaradiiiiiinnn…” Hans ljus lämnar hans ögon långsamt medans han somnar in. Med djup sorg i sitt hjärta begraver matreesh den enda familj han har känt till. Men han ser upp över solen som stiger. Och vet att detta är bara ett nytt kapitel i hans historia. Han packade ihop det han kunde behöva framförallt lagret av olika svampar från skogen. Han var redo att ge sig ut. Redo att möta världen och få testa sig och sin magi.

Matressh - den gröne

stål eld och blod kalduron